torsdag 1 augusti 2013

Bakdag i köket

Idag känns det som om vi har stått i köket hela dagen. Jag och Ana började med att  gå ut i trädgården för att plocka röda vinbär, 2 liter! Eftersom vi bestämt oss för att göra röd vinbärsgelé.

Receptet hittade jag på receptfavoriter.se. Det var lättast att sila bären genom en "stålsil", vi testade först genom en duk med gummiband runt men det tog all evighet att göra.

I receptet står det att man ska hälla i sockret och sedan ev. 1 tesked pektin. Vi använde oss av gul melatin och använde hela påsen eftersom vi fick ihop 1 liter "vinbärssaft". Och som det stod på melatinpåsen så hällde vi i påsen INNAN sockret istället för efter vilket det står i receptet. Har inte smakat på den än men den stelnade iaf! Får rapportera in sen hur den smakade.

Jag tyckte det var synd att kasta allt som blev över från vinbären så det använde jag till att göra lite energybars. I dom slängde jag i lite allt möjligt vi hade hemma, lite smält smör, kokosflingor, havregryn, havre med quinoa, honung, lite vetemjöl. Smetade ut hälften på en plåt och hällde vinbärsresterna imellan, sen på med resterande av smeten.

Sockerkakan, godaste jag bakat och ätit på länge! Receptet är ifrån arla (min favorit bland receptbaserna). Receptet. Enkel att slänga ihop och underbart god och framförallt saftig!


3 kommentarer:

  1. Gjorde en galet god chokladtârta igâr, den var sâ god sâ jag hann inte ta en bild. Den försvann även innan jimpans födelsedag som är imorgon... /R

    SvaraRadera
  2. åååh den du alltid snackar om eller? Synd på bilen, har du letat upp presenten till han från mig o mamma o pär som du gömde då eller? :P

    SvaraRadera
  3. Mja, ett annat random recept. Den gömda presenten âkte fram i morse och han blev mycket glatt överraskad! Sedan bakade vi en târta till men det blev inte lika god som förra. Dekorationen var grym dock, hade sparat bilar och katie satte fina vinga ljus. /R

    SvaraRadera