onsdag 18 september 2013

20 Års Dagen


Dagen började med frukost på sängen som vanligt av min underbara familj med de första presenterna. En ny mixer och en näspiercing, ett septum. 
Dagen fortsatte med bakning av petit chouxer!




 
   





De färdiga petit chouxerna
Hjärtformade petit chouxer
                     
Fyllda med jordgubbssylt och färska jordgubbar

Njutaren
En till alla :)

Hann med att färga håret på mormor också!

På kvällen gick vi ut och käkade på King India, en nyöppnad restaurang i Kristianstad. 
Aningen starkt men gott! 



Receptet på Petit chouxerna:

Ingredienser:
6dl   vatten
200 gram smör
4 dl vetemjöl
6 st ägg

Gör så här:
1. Koka upp vatten och smör.
2. Rör i mjölet och koka upp under kraftig omrörning tills den släpper botten. Låt smeten svalna och tillsätt sedan ett ägg i taget och rör kraftigt emellan.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Spritsas ut små bollar eller strängar med stjärnmunstycke på en sprits. Spritsa hjärtan med runt munstycke.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Öppna INTE ugnsluckan under tiden – då sjunker de ihop!
6. Ta ut petit chouxerna och låt svalna på galler.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar