måndag 9 december 2013

Bakdag på fler ställen än i sverige!

Idag fortsatte jag med mina pepparkakspraliner som jag påbörjade igår. Igår gjorde jag chokladskalen.

Pralin formar penslade med choklad som jag fått av Ana!


Pepparkaks ganache som louise också hjälpte med :)
Pepparkaksganache:

20 g Honung, 15 g farinsocker, 20 gram sirap kokas upp.
Tillsätt 2 g av Kanel, Ingefära, kryddnejlika. Efter en minut tillsätt 2,5 dl grädde. Koka upp.
Häll över 400 g hackad mörk choklad rör runt och tillsätt 40 g smör.

Fyllda pralinskal med pepparkaksganachen.

Imorgon ska jag fortsätta och locka dom med smält choklad samt strö över pepparkakassmulor. 
Idag var det inte bara jag som bakade utan även Nathan ska få sin plats i rampljuset! 
Efter att jag gjorde mitt inlägg om min citronpaj ville han gör sin egen variation på den och om jag skulle fått chansen till att få smaka skulle jag till och med brutit min "inte äta godis dag" för det!





*stolt över Nathan*


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar