måndag 3 februari 2014

Färdigutbildad!

Den 17/1, färdigutbildad konditor och bagare!

Efter ett år som lärling på Conditori Fantasi och Darins  blandat med studier i Näringslära- och livsmedelskunskap samt Hygien så är jag klar med min utbildning som konditor och bagare.

Under min tid på Fantasi fick jag använda mig av min kreativitet när jag gjorde tårtor och bakelser till butiken eller beställningar till kunder. På Fantasi var ingen beställning omöjlig så det dök upp många roliga utmaningar. Det är detta jag brinner för, att skapa konditorivaror, att se de små detaljerna och göra det lilla extra! Tillsammans med trevliga arbetskamrater som alla bidrog till att lära mig vad de kunde fick jag mycket kunskap från olika håll och kunde därefter skapa min egen uppfattning och hitta min egen väg.

På Darins skapade vi bröd och frukostbullar samt wienerbröd. Det tog en tid att vänja mig till att arbeta natt och dessutom med bröd men även detta kom jag underfund med efter hand. Bara att vara där och se allting som hände runt omkring mig var lärorikt och efterhand fick jag arbeta mig uppåt i arbetsuppgifterna. Från att väga upp degen, rundriva, slå upp bröd, bräcka, doppa i olika toppingar till att blanda degarna, sätta in i jäsrummet, ta ut ifrån ugnen till att kavla wienerdeg självständigt.

Min utbildning har varit en spännande utveckling och jag har alla runt omkring mig att tacka. Alla mina arbetskamrater, mina två handledare Johan och Magnus, min lärare Åke Duvander, mina föräldrar och min Nathan som varit där och stöttat mig genom dagarna och nätterna. Tack!

Nu är jag utbildad konditor och söker efter nästa utmaning och jobb 
som kan ta mig till nästa nivå! 


Några av tårtorna jag gjort på Conditori Fantasi.

Wienerbröd jag gjort på Darins.

Chokladtårtan jag gjorde när jag kom hem.


1 kommentar: