fredag 28 februari 2014

Red velvet cake

Gjorde ännu en tårta ifrån Roy Fares receptbok och
denna gången blev det en Red velvet cake. 


Den färdiga tårtan.
För det första är detta förmodligen en av mina älsklings receptböcker, killen är underbart talangfull. Tjusiga tårtor och söta kakor och allting blir till goda bakverk! Men efter att gjort både Brown sugar shortbread och denna Red velvet cake så inser jag att jag är en aning för rastlös ibland när jag ska låta det svalna!



De röda bottnarna
Och denna gången blev även philadelphia-frostingen allt för lös.. Men skam den som ger sig! När vi inser att bottnarna faller sönder (förmodligen pga. att jag inte kunde vänta tills de svalnat ordentligt) och när fyllningen är alldeles för lös lyckades vi trots detta sätta ihop den inuti formen vi bakade bottnarna i. Efter Nathans briljanta idé att sätta in den i frysen över natten tog vi ut den dagen efter och den var relativt stabil! För min smak var fyllningen för söt men bottnarna höll sig saftiga och goda hela veckan och den var omtyckt av alla de som smakade den. Anledningen till att fyllningen blev för lös förblir ett mysterium än så länge men jag tror att det kan vara på grund av den färskosten jag använde. Åtminstone så vet jag nu detta till nästa gång och kan göra det bättre!

Nathan vispar..
..och när jag vispar.
               


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar