tisdag 14 april 2015

Cupcakekorgar med påskägg


1 receptet utav 224 stycken är klart!

Själva innehållet av denna Cupcakekorg är en liten fruktkaka, väldigt lätt att göra och i princip bara två steg att följa. Vispa ihop smör, socker och ägg. Blanda ner frukt, nötter, mjölk, mjöl och bakpulver. Klart sedan ner i formarna. Vad jag skulle önskat vore en muffinsform som var rak och inte smalare i botten. Det blev rätt svårt att spritsa korgen när muffinsen hade lutande "väggar".

Första jag noterade är att jag vill ha nya tyllar och spritspåsar. Har redan två olika uppsättningar men inte 100 % nöjd med någon av dom.. Får sättas upp på "vill-ha-listan" till senare! Att spritsa korgen var först väldigt svårt. Inte för att jag inte förstod hur utan för att min kaka verkade vara mycket mindre och de spritsade linjerna av kristyren ser ut att ha en ouppnåelig perfekt konsistens på bilden medans mina linjer blev helt slaka! Jag gjorde 6 stycken kakor så jag hade några försök på mig iallafall. Och efter den första kakan tillsatte jag en hel del florsocker till kristyren vilket hjälpte! Jag lyckades att få till dessa korgarna till slut och hittade choklad-guldfärgade-jordnötter som va perfekta att använda till små påskägg 


Betyg Julia
 • Smak: 6/10 (fruktkakan var god! "boet" var bara socker och smakade därefter)
 • Utseende: 7/10 (skulle varit högre om jag fått till färgen jag ville ha på frostingen till boet) 
 • Svårighetsgrad: 10/10! (Så svårt att få rätt konsistens och få ihop boet rätt!)

Betyg Nathan
 • Smak: 9/10
 • Utseende: 9/10
 • Svårighetsgrad: 1/10 (was talking on the phone)

3 kommentarer:

 1. Fruktkaka är ju (riktigt) äckligt men OJ vad goooott det ser ut! /reb

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försökt svara på denna kommentaren i fem minuter, tredje gången gillt nu!
   Det va en god och saftig fruktkaka både jag och mamma blev positivt förvånade ( mamma hatar fruktkaka) men allt blev uppätet och jag använde min fulla uppsättning av finservis till middagen och kaffet!

   Radera