tisdag 12 maj 2015

Citroncheesecakes med maräng

Som rubriken lyder, citroncheesecake! 

4 receptet utav 224 stycken är klart!Men om jag ska vara ärlig så vet jag inte riktigt varför dom döpt det till cheesecake istället för paj. Jag antar att det är pga innehållet av creme cheese, blir kanske automatiskt till cheesecake då, vad vet jag! Wikipedia säger mer eller mindre att så är fallet iallafall.

Detta receptet var nathans val och tog nästan 3 dagar att färdigställa. Pajskalen skulle vara i ugnen över natten sen blev det måndag och på måndag äter vi ju inte några sötsaker så då fick vi vänta tills på tisdag istället! Men det blev klara till sist och detta är alltså fjärde receptet och här kommer lite bilder också såklart!


Det jag kan tillägga om detta är att jag glömde pajskalen i ugnen så det blev i det knaprigaste laget men jag brände inte dom iallafall så dom smakade fortfarande gott! Nästa gång, kortare tid och timer igång! Marängen var förvånansvärt väldigt lätt att få till. den blev perfekt på första försöket. Annars vet jag både av egen erfarenhet och av andra att maräng kan vara väldigt krånglig. Det beror förstås på vad för maräng man gör också. 
Den jag gjorde va på 2 äggvitor, 110 g strösocker och 1/2 tsk maizena.  
Som sagt den blev perfekt, väldigt nöjd!

Betyg Julia
  • Smak: 5/10
  • Utseende: 6/10
  • Svårighetsgrad: 4/10
Jag har gjort en citronpaj innan med egengjord lemon curd och det smakade helt annorlunda, det var ju utan cream cheese dessutom så kanske en helt annan grej. Men i jämförelse med den så blir smakbetyget bara en femma. Utseendet va relativt lågt eftersom jag gräddade pajskalen för länge, annars skulle det nog blivit en 8

Betyg Nathan
  • Smak: 8/10 
  • Utseende: 8/10


1 kommentar:

  1. Gillar att nathan konsekvent ger högre betyg än du :) /reb

    SvaraRadera