Blomkålssoppan:
ca: 400 g blomkål
ca: 7 dl vatten
1 buljongtärning (valfri, jag använde kyckling)
1/2 stor gul lök
3 små klyftor vitlök
2 morötter
1 schalottenlök
2 msk krossade linfrö
ca: 1 1/2 dl kvarg (kesella) 1%
Vitpeppar
Kryddmix (svartpeppar, salt, vitlök mm..)
- Börja med att skölja och dela blomkålen. Koka upp vatten tillsammans med en buljongtärning i en gryta.
- Hacka morötter och schalottenlök i små bitar. Dela löken i större "klyftor". Pressa vitlöken.
- Lägg ner grönsakerna och linfröna och koka i ca: 15 minuter.
- Häll av buljongvattnet i en skål samt en liten del av grönsakerna.
- Mixa resten av grönsakerna.
- Krydda mixen.
- Blanda i kvargen i buljongvattnet och mixa det. Rör sedan ner det bland grönsaksmixen.
- Om man vill ha soppan tjockare:
- Blanda i maizena i lite kallt vatten
- Häll i det i soppan och låt soppan koka upp
- Sjud i ca 2 minuter
- Dekorera med lite persilja, jag hade även i lite knäckebröd i kanten som ni ser på bilden.
Jag tror att det var allt jag hade i men improviserade lite så om någon bestämmer dig för att prova det får ni kanske också testa er fram lite. :) Soppan avnjutes framför filmen, Pirates of the Caribbean: At World's End . Älskar Johnny Depps skådespel i denna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar